2010. augusztus 30., hétfő

Pöttyök II., avagy a Túró Rudi táska


Hát ilyet is csináltam! :) Sacié lett és kicsit nagyobb mint az eddigiek ez most 50x50 alapból indult, egy kis horgolt virág díszíti és bátyám volt olyan kedves, hogy szép fotót is csinált nekem! Köszike! :)

2010. augusztus 26., csütörtök

Pöttyös táska bambuszkarikával



Ezt a kis táskát egy barátnőmnek csináltam rendelésre, remélem meg lesz vele elégedve :)
Azonos módon készült mint a börtönmintás, de itt ferdepántot varrtam fel az oldalára és egy kis fordított jojo virággal díszítettem.
Ennek az elkészítése nagyon egyszerű, elkészítjük a jojo virághoz a két húzott karikát, melyet Ramimami már meg mutatott nekünk (kattints a linkre, hogy lásd), majd ezután a kisebbik kört szembefordítjuk a nagyobbikkal és középen összeöltjük úgy, hogy jól meghúzzuk a szálat, így alakul ki a virág forma, majd az utlsó öltéseknél felvarrunk egy szép gyöngyöt.
Az ötlet onnan jött, hogy a hagyományos jojo-díszhez nem volt megfelelő gombom, remélem tetszik nektek így is.



2010. augusztus 25., szerda

Pingvin

Megvan a következő projekt!
Egy nagyon édes pingvin, a képeket és a szabásmintát itt tudod megnézni! :)

A horgolt takaró folyt.


Lassan, de biztosan készülget a horgolt babatakaró is! Már több, mint egy gombolyagot elfogyasztottam és jól látható a minta is.
Még azért van rajt munka. Szeretek horgolni, mert bármikor/bárhol lehet: csak egy gombolyag fonal és egy hozzávaló tű kell és már készülhetnek az apró csecsebecsék! :)

Babakocka


Ezt a kis apróságot szintén a kis Botikának csináltam. Az elkészítés hihetetlen egyszerű és nagyon kis filléres játék, de annál hasznosabb és kedvesebb.
Első lépésként 6 egymáshoz illő anyagot választunk lehetőleg azonos fajtából. Én most pamutot használtam amit egyik oldalon ragasztós vetex-xel erősítettem meg, hogy jobban kivehető legyen a kocka forma.

Ha ezzel megvagyunk elkezdjük összevarrni az oldalakat, én 10 cm-es négyzeteket mértem ki, amihez hozzájön a varrásráhagyás.
Addig varrogatjuk össze az oldalakat amíg már csak egy marad. Ezután megtömjük kétharmad vatelinnel és egyharmad zacskóval- lehetőleg tésztással, vagy olyannal ami jól zörög. Ezután bevarrjuk láthatatlan öltésekkel és már készen is van a kis játék!
Az ötletet az egyik kreatív oldalon találtam, sajnos nem emlékszem már hol, de ha megtalálom berakom a linket, hogy lássátok más hogy képzeli el.




Bab formájú szoptatós párna

Ezt a nővéremnek és a leendő unokaöcsémnek varrtam! Nővérem kapta a szabásmintát és az alapján készítettem! Először beavattam az anyagot és kivasaltam - sosem lehet tudni egy kisbabánál mi lesz foltos és kell-e mosni, jobb a tudat, hogy bármikor mosható és nem deformálódik el a munkánk. Egyszerűen körberajzoltam az életnagyságú mintát és varrásráhagyással kiszabtam. Varrásközbe egy zipzárt illesztettem a külső hajlatába ezen keresztül könnyen ki/be tölthetjük. Ha megjöttek a polisztirol gyöngyök - még csak most rendeltem, már kíváncsi vagyok milyen lesz - majd megtöltöm és eldöntöm, hogy külön készítek-e neki egy bélést vagy csak egyszerűen megtöltöm. Most csak vatelinnel van töltve a látvány kedvéért! Remélem segítség lesz a mamának és a babának is!

Muffin formájú tűpárna Tilda stílusban


Még az elmúlt héten szakítottam időt erre a kis apróságra. Az egyik Tilda könyvben találtam rá a leírásra és a szabásmintára. Egyszerű elkészíteni, vatelinnel van bélelve és egy kis aranyos gomb díszíti, igaz a könyv egy gyöngyöt szerepeltet ami szintén jó ötlet, de nekem akkor épp nem állt rendelkezésre nagyobb tekla gyöngy, így is tetszik.
Ajándékba készült anyukám barátnőjének! (Sajnos a fényképezőgépem teljesen tönkrement, jobb minőségű képekre várni kell, míg a családba kerül egy másik gép)

2010. augusztus 24., kedd

Levendula felhasználás


Kaptam ajándékba egy szép csokor illatos levendulát. Első gondolatom mi is lett volna, mint hogy szét kell szedni, keresni egy szép kis üvegcsét és majd megtöltögetni kis zsákocskákat vele, majd mehet a szekrénybe molyirtónak!

Első lépesként: a kis ágacskák megfosztása a virágtól. Ügyelni kell, hogy minden kis virágot begyűjtsünk, hiszen aranyat ér :), óvatosan kell lefejteni, legjobb egy tálcán, hogy utána könnyen össze lehessen gyűjteni ami lehullott.
Ezután készítettem egy aranyos kis üvegcsét - ami eredetileg pizzakrémet tartalmazott, de nagyon szép formája van és ideális a mérete is mindenféle varráshoz szükséges mütyür tárolására, szeretem őket használni. Jól ki kell mosni, hogy ne érezzük a fűszerek illatát mikor kinyitjuk. Ragasztottam rá egy kis matricát amire levendulát rajzoltam és felcimkéztem, majd egy fedélnél 2,5 -3 cm-el szélesebb kört vágtam ki lila anyagból amit egy szép vékony aranszinű szatén szalaggal átkötöttem. Szerintem igen csinos lett, jól mutat a polcon

Végül, hogy felhasználjam a kis gyűjteményem készítettem kis szívecskéket és egy kis párnácskát amit vattával és levendulával töltöttem. Elkészítése rettentő egyszerű. A szatén szalagot behelyezzük a kér színével egymásra fektetett már előre kiszabott mintával. Lerögzítjük egy gombostűvel és körbevarrjuk úgy hogy a szatén szalagot figyeljük közbe hogy csak a két szárát varrjuk le és maradjon egy kis rés ahol kitudjuk majd fordítani.
Ha végeztünk kifordítjuk, megtömjük vattával és levendulával - nem kell sok, mert nagyon intenzív az illata - végül láthatatlan öltéssel bevarrjuk. Már mehet is az akasztóra a szekrénybe vagy akár ajándékba! :)

2010. augusztus 16., hétfő

Időhiány és még több játék!

Sajnos az időhiányom a hobbim kárára megy, nem szeretek nekiállni semminek, úgy hogy nincs bőven időm befejezni :( ! DE olyan szívesen olvasgatom mások blogját, mikor van egy kis időm és olyan jó kis játékokat találok, most vettem észre, hogy egyet kihagytam :) Egy szépséges dinnyés szettet! És ki is rakom :)
A játék a kedvenceim közt is fellelhető blogok közt van - apró örömök az életben, és képecskét is mutatók :)


http://edige08.blogspot.com/2010/08/dinnyeszuret.html

2010. augusztus 12., csütörtök

Még két játék!!!


http://cseresznyeslany.blogspot.com/2010/08/jatszunk.html



gyönyörűséges ékszereket csinál ő is, és most lehet játszani is értük! Egy kalappal mindenkinek!




Játék Yooleee-nál én a gombokra pályázok! Hajrá mindenkinek! Ezek is csodásak :)

Játék

http://zsanniekszerei.blogspot.com/2010/08/szulinapi-jatekom.html

játszatok Zsanni blogán! Csodaszép karkötőt lehet nyerni! :) Sok sikert mindenkinek

2010. augusztus 6., péntek

Roló függöny


Volt egy függöny ötletünk Sogornőmmel amit sikerült is megvalósítani. Az ötletet honnan másról, mint a netről merítettük :)
Két azonos mintájú - pöttyös jelen esetben -, de más színű anyagból készítettük. Elsőként kiszabtam az elejét és a hátát 140x 82 cm-es anyagból. Majd vettem egy 125x82-es vékony vatelint (kell a tartás miatt és azért rövidebb mert a bujtatónak nem kell vatelin). Ezt a hármat végig szegtem 3 oldalán, majd kifordítottam. A megmaradt szegés nélküli oldalra készítettem a bujtatót, amin át lehet dugni a függöny rúdját.
Végül két 3 méteres kötő is készült a, amik 4,5 centi szélesek. Egy teljesen fehér fürdőszobát nagyon feldob - és mindkét oldala használható ízlés szerint és egyszerű az elkészítése is.
Amikor feltesszük elég csak szépen felcsavarni és masnival vagy sima csomóval alul megkötni a kötőket - ez tartja.
(Köszönöm a bátyámnak a szép fotót! Az előző táskánál is!) :)

2010. augusztus 3., kedd

Madaras narancs színű táska



Találtam egy gyönyörűséges apró mintás fekete anyagot a fekete-fehér csíkos mellett az IKEÁBAN, ezt a fazont, anyagot és táska formát már korábban is felfedeztem Meskán és nagyon megtetszett, nem teljesen ugyanaz, hisz csak egy képet láttam - úgyhogy remélem az ötlet tulaja nem bánja és amúgy sem kívánok versenytársa lenni és értékesíteni.
Maga a táska a szokásos módon készült két téglalap alapú dekorvászonnak a két kis alsó sarkát kivágtam négyzetre és ezeket varrtam össze. bélése ugyanígy készült. Belsejébe egy kis nyitott zsebet is készítettem. A felső narancsos rész egy vastag pánttal készült, amit először egy gumis, húzott, organza szalaggal majd a gumis részt eltakarva egy szatén szalaggal díszítettem. A pánt egyik felét a dekorvászonból, a másikat pedig a bélésből vartam. Szerintem szépen kiegészítik egymást. :)
Végül egy narancs szatén masnival tettem még bohokásabbá a képet :D
Ez a táska meglepetésnek készült a táskáim és apróságaim egyik legnagyobb "rajongójának" aki hihetetlenül hisz bennem, remélem kiérdemlem.

2010. augusztus 1., vasárnap

Kertészkedés és festegetés




Még tavaly ősszel ültettem el egy tenyérnyi kis kínai leander magot, annak reményében, hogy lesz sok-sok édes kis pici leanderem idén. Láss csodát ki is keltek :) Vagy 20 hajtás nőtt a műanyag poharakban. Ma úgy döntöttem szétszedegetem őket és elültetem. Volt pár üres cserepem a pincében és befogtam őket. Kifestegettem mindenféle színűre és decoupage-oltam rájuk szalvétából kis szíveket, katicabogarat lóherével és levendula csokrot. Szerintem nagyon helyesek lettek. Nekem egyértelműen a sárga katicás a kedvencem. Neked? :) Többi hajtásnak nem lett ilyen szép otthona, várják, hogy gazdit kapjanak. Szívesen adok kis hajtást aki szeretne, vagy akár ősszel magokat, hogy saját virágot nevelhessen.Hatalmas bokor növekszik belőle, mint a többi leanderből.