2010. szeptember 26., vasárnap

Botika





Voltam Nővéreméknél és tudom ez nem egy babás blog, de olyan kis gyönyörűség, hogy muszáj pár képet mutatnom!

2010. szeptember 24., péntek

Szalagok Angliából!

Imádom ezt az oldalt ahonnan rendeltem , már nagyon régóta szemezgettem, és rávettem magam, mert olyan olcsó a posta és a szalagok is gyönyörűek gondoltam teszek egy próbát. És ilyen szépségeket kaptam:
 (ezt most nem értem miért forgatta el, mikor az eredeti álló kép :( )
Az oldal a paper-and-string nagyon tudom ajánlani, kommunikatív és rendes eladó! Én biztos rendelek még!


2010. szeptember 18., szombat

Hétvégi pihenésként - két új Tilda csigusz és egy kis Tilda nyuszi

Tilda nyuszik - A három nővér
Bertus és Barnus új játékai
Ők a két új csiga - az egyik Barnusé, a másik Andika csigacsajának csiga párja :) !
A kisebbik, középső nyuszika készült még szombaton :)

2010. szeptember 16., csütörtök

Nagynéni lettem! :D

Megszületett Újvári Botika, az első unoka családunkban! 3 kg 75 dkg és nagyon szép kis babóca!

2010. szeptember 12., vasárnap

Kenyeres zsák

          Kérésre készült. Mérete 60 cm hosszú és 35 cm széles. Ringlikkel és saját anyagból varrt madzagot csináltam kötőknek. Kis csipke díszíti és egy virágos anyagból csíkocska. Romantikus, mint a gazdája... :)
         A kék pöttyös anyagból csináltam bélést is hozzá, hogy elég vastag legyen, ne száradjon ki a kenyér. Szerintem két egy kilós vagy 1,5 kilós is belefér, de ugyanolyan jó zsemléknek is. Remélem leendő gazdája örül majd neki. Igaz nem egy bonyolult kreáció, de legalább 100%-ig saját. :) Szerintem tökéletes ajándék egy háztartásba.
Kenyeres zsák 1 kg-os kenyeret nyelt el itt! :)

Újabb levendula párnácskák

Anyukám szekrényébe készítettem a molyok ellen. :)  Ez egy kék széria.


2010. szeptember 11., szombat

Tilda nyuszi



Nuszika hátulról
         Ő ajándékba készült, Pankának! A kisleányzó nővérem barátnőjének szemefénye, még csak pár napos. Nővérem kérte neki ajándékba. Remélem sok öröme lesz a nyuzsikámban. A Tildás szabásminta alapján készítettem, annyi különbséggel, hogy mielőtt a összevarrtam volna a testet egy 3.5 cm-es rést vágtam a mindkét felsőtesten középen a nyaknál és a már megtömött karokat bebujtattam és belülről kézzel varrtam össze, így sokkal mutatósabb lett szerintem, nem látszik a varrás, míg a lábakat láthatatlan öltéssel készítettem.
Tilda nyuszika
        


















A szoknyácska rakott, és alul egy kis fodros gumiszalag díszíti, a felső részt és a szoknyácskát egy szatén szalaggal fogtam össze, hátul egy kicsit hagytam rá így készült a fenekénél egy masni :) A pánt "X"-ben megy hátul. Szerintem a csákó nem illik a csini szoknyához, egy masnit kapott a fejebubjára! :) 

2010. szeptember 9., csütörtök

Botika Birodalma :)

Nagy izgalommal várjuk első unokaöcsénk érkeztét a családban... Én is készültem egy kis ajándékkal neki, hogy ha a mamihoz látogat otthonosan érezze magát. Kis ajándékai már részben láthatóak voltak: szoptatós párna, kockajáték, és ez kiegészült a kiságy szettel: takaró, párna és rácsvédő. Az egész mézes macis anyagból készült és a lehető legegyszerűbben lett varrva.
Az ágynemű egy réteg vastag vatelint tartalmaz, méretét tekintve kb. 60x110 cm és kb. 15x25cm. A rácsvédő dupla vatelinnel bélelt és középső oldala 60 cm hosszú, két szélső pedig 30 cm. Az akasztók tépőzárral rögzíthetők - kicsit bánom, hogy nem masnis megoldással csináltam, ez szerintem szebb, viszont nem olyan praktikus, bár ha eggyel lejjebb rakjuk a  magasságot a kiságyban akkor pont megfelelő lesz, ha meg még eggyel akkor már akkora lesz a baba, hogy szerintem nem lesz már ilyen védő felszerelésre szükség, mert nagyobbacska lesz. 
Még egy lepedő hiányzik, amit még nekem kell elkészítenem, de a sárga pamutom kifogyóban :), és egyéb tervek is vannak még a szett kiegészítéséhez, de ez egyenlőre maradjon titok... :D
Botika birodalma a Maminál :)


2010. szeptember 5., vasárnap

PZS tartó

A tolltartónál eszembe jutott egy régebbi művem, egy papírzsepi tartó, melyet Ramimaminál láttam és az alapján készítettem, amit linkelt.

Az első tutorial: Tolltartó


Az öcsém kért meg készítsek neki egy bőr/bőrhatású tolltartót (kezdő varróként - szívesebben próbálkozom kevésbé drága alapanyagokkal, így műbőrt vettem és szerintem ez is megfelel) , ami a lehető legegyszerűbb legyen és ne legyen nagy! Hát sokat nézem mások blogait, amiből ötleteket merítek (például egy cipzár bevarrásához és ezúton is köszönöm nekik) és szépen lassan kitaláltam, hogy is lehetne megcsinálni. Természetesen így utólag van még pár ötletem, amit másképp kellett volna, de majd egyszer...
1 lépés: kivágtam két 25 cm x 9 cm-s darabot a műbőrből. Fontos igazodjon a méret a cipzárhoz2 lépés: a cipzár beillesztése
Én egy 20 cm-s fekete cipzárt választottam, így az anyag közepére egy 20 cm-es vonalat rajzoltam majd szikével kivágtam - óvatosan olyan felületen amit nem sajnálok!

Ezután a vágás két végére 1-1 cm-es derékszögeket rajzolunk és szintén kivágjuk szikével vagy kisebb éles ollóval!
Behelyezzük a cipzárt és behajtjuk a kiszabott oldalakat! Végül körbevarrjuk (tekintve, hogy nincs nagy rutinom, a varrás nem lett tökéletesen egyenes)

3. lépés: befejezés
Egymásnak színével befelé fordítjuk a már cipzárral felszerelt anyagot és a simát
Majd összevarrjuk őket és ha végeztünk a széleket szépen végig vágjuk ha szükséges és a sarkakat lekerekítjük, hogy szebben álljon készen. Nekem meggyűlt a bajom a kifordításnál ugyanis fel volt húzva a cipzár, úgy varrtam össze és nagyon nehezen tudtam akkora résnyire lehúzni kifordított állapotban, hogy egyszerűen ki fordítsam. Ajánlom, hogy varrás előtt figyeljünk arra ne legyen teljesen felhúzva.

4 lépés: kifordítás után gyönyörködjünk, hogy milyen praktikus dolgokra vagyunk képesek! :)

Amit én változtatnék: Sajnos nekem valamiért nem sikerült bőrvarró cérnával varrnom, mert mindig átbökte a tű (ami viszont már bőrvarró volt) és begyűrte.
Valamint a sarkaira kis négyzeteket vághattam volna, hogy legyen magassága - úgy mint ahogy a táskák vagy a papírzsepitartó készül!
Remélem jó lesz majd és nem engedi el a sima cérna, sűrű varrást alkalmaztam, de 3x is varrhattam volna a rugalmas varrásos programmal- de majd legközelebb :)
Ebből is csak tanultam és büszke vagyok magamra, mert ez végre saját szerzeményem, saját módszerrel! Remélem nektek is tetszik :)

Bátyámék gyűrűpárnája - prototípus


Ez még nem a végleges, csak egy próba volt, mert még sosem varrtam sem ehhez hasonlót, sem szaténnal. Érdekes tapasztalat volt. Remélem a végleges azért jobb lesz majd! Az anyag úgy csúszkált a varrógépen, mint a jégpáncélon a korcsolya. Az asztali futó lett a díszítése, elég egyszerű a minta, de azért szerintem jó lett :)
Szerintem nem kell magyarázni az elkészítést, az alapja egy egyszerű 20x20 cm-s négyzet! Majd egy kicsit jobban meg kell tömni vatelinnel az eredetit, mert szerintem úgy jobban fog mutatni.

Azóta újabb kívánságok:
két-két külön szalag a gyűrűknek és a jobb alsó sarokba hímezzem bele az esküvő dátumát :) !

Rabtáskák inváziója!

Két újabb két fekete-fehér mintás! 50x50 cm-es alappal készültek és egyiket fekete másikat fehér virág díszíti. Nagyon örültek a tulajdonosok! :)