2010. október 28., csütörtök

Gergő és Gabi eskövője












Elmaradtam az esküvői fotókkal... Kis képeket teszek fel hogy minél több elférjen - rákattintva nagyobb lesz!
A legidősebb öcsém hiányzik a képekről, de ezt mindenképp pótolom majd :)

2010. október 26., kedd

És megvan azutolsó darab: kulcstartó

Be kell valljam csináltam fázisfotókat is, ha valakinek kell szívesen odaadom, de nem vagyok művész és nem tetszik :P

Végül nem is lett olyan rossz, kicsi házikó béléssel csíkos tetővel és gomb ablakkal - ajtó nincs :) a kulcsoknak a küszöb alatt kell bemászni. A szalag mozgatható egyik végén kulcstartó karikával, a másikon meg karabinerrel. Praktikus kis találmány!  

Kész a telefontok!

Hát nem tudom mit mondhatnék, nagyon egyszerű! A két különböző színű anyagot (külső és bélés) összevarrtam először, majd rámértem mindkettő oldalra a telefon magasságát és 2 x (szélesség + mélység). Félbehajtottam az anyagot, beillesztettem a szalagot és majdnem teljesen körbevarrtam - a kihagyásnál kifordítottam. Belenyomkodtam a bélést külső textilbe és rávarrtam a gombot! :) Nokiára készült!


Neszeszer a csíkos táskához


A Tilda szabásminta alapján készítettem a csíkos táska mellé szintén ajándékba :) Mágneszárral csukódik és egy kis szalaggal díszítettem. Szerintem aranyos lett, bár a csíkozása függőleges lett sajnos nem figyeltem eléggé, szeretnék még mellé egy telefontokot és egy kulcstartót.  

2010. október 23., szombat

Bendegúzt plasztikáztam :)


Hát annyira zavart, hogy magasan volt a keze és kicsit hosszú volt, hogy reggel első dolgom volt lebontani, és kapott egy kertésznadrágot is, szerintem így jobb lett :)

2010. október 22., péntek

Bendegúz, az első babám...

Már olyan régen szemezgetek a babavarrással, de rá kellett jönnöm, hogy ez hatalmas titok. A fej készítésről sok anyagot találtam, és az is lett talán a legjobb. A hajjal már gondban voltam, de csak fiús hajat mertem, mert arra már nem nagyon találtam információt és amit a legjobban sajnáltam, hogy nincs szabásminta sehol. :(
Így magam próbálkoztam, szerintem egész aranyos lett, leszámítva a hatalmas lecsúszott kezeit! 35 cm magas lett, kapott egy kis sapkát és egy csokornyakkendőt, sajnos kicsit sovány lett, nagyon megtömni nem akarta, viszont kicsit szűkre sikerült a pocakja. Amire büszke vagyok a lába, egész jól sikerült megformálni.


Az arca kicsit kifejezéstelen, de a következő remélem már nevet, mert ugye legyen következő?? 

Blogháttér

Kiváncsi vagyok nektek, hogy tetszik az új blogháttér? Mi a véleményetek? Nekem talán kicsit szűkös... De a mintája nagyon aranyos szerintem :)

2010. október 18., hétfő

Napocska szalagokkal

Nagyon egyszerű kis napocska. Hozzávalók: kék sárga nagy kör a fejnek, két kis kör az arcpírnek, sok sok szép sárga szalag 10-15 cm-es darabokban - tökéletesek a maradékok, és hímzőfonal a szemekhez és szájhoz. Az elkészítésnél a legfontosabb, hogy figyelni kell a szalagok megfelelő elhelyezéséhez, hogy elegendő részük legyen a napocska belsejében, hogy ne lehessen kitépni. A szalagokat úgy gombostűztem be, hogy a gombostű  a napocska feje közepe felé nézett, és bőven elfért mellette körbe a varrótalpam. Az arcot, hogy piros pozsgás legyen két kis applikált körrel díszítettem és még varrás előtt ráhímeztem a kis csillag szemeket és "v" alakú mosolygós szájat is! 
Botié lett, hogy ha meglátja ő is mosolyogjon, bár még nem értékeli, remélem hamarosan jó pajtása lesz. 

És nagy öröm volt számomra, hogy múlt héten elfoglalta kicsiny birodalmát és remélem sok szép álmot hozott neki a mézes macik serege. :)

2010. október 13., szerda

Az első házikó kulcstartó




Nekem is nagyon megtetszettek és el is készítettem az elsőt saját terveim alapján, kicsit legközelebb többet díszítem, de elsőnek szerintem jó lett :) Meg vagyok elégedve :) Remélem nektek is tetszik .... Ki szeretne egyet? :D Ez most Balázsé, de megígértem csinálok neki majd egy férfiasabbat!

Esküvői készülődés - gyűrűpárna

Erre nem vagyok olyan büszke :(, de talán jó tanulság nekem is és másnak is segítség aki erre vetemedik, mire vigyázzon. A hímzés katasztrófa lett, mert nem tudok hímezni sem és összehúzta az anyagot - pedig hímző rámát használtam :(. Ezután megpróbáltuk kicsit vasalni, még rosszabb lett, reménykedtem, ha jól megtömöm vatelinnel kicsit kisimul, de így se az igazi. Tanulság: óvakodj a szaténtól, ha nem értesz hozzá, és a hímzéstől is! 



Esküvői készülődés - gyertyák






Ezek lesznek a bátyámék esküvőén az asztalokon! Szerintem szépek lettek a talpas gyertyatartóval, hosszúkás gyertyákkal egy egyszerű gyöngyfüzérrel, amit ragasztópisztollyal rögzítettem. Egyszerű és elegáns, igaz ez nem türkiz :)

Kincsek Angliából!

Azt azért előjáróban elmondanám, hogy egyszerre rendeltem Magyarországról és Angliából! Fizetés, rendelés leadása is ugyanaznap történt. Már a postaköltség is elgondolkodtató, Angliából 2,75 font (= 850 Ft, az aznapi árfolyamon, ami nem is volt kevés 310ft/font), ugyanez Magyarországon 990Ft volt. Az angliai csomagom tegnap megérkezett, a magyarról még semmit nem tudok. Elgondolkodtató, hogy akkor honnan is vásároljunk???
A képek a vásárolt termékekről, pedig magukért beszélnek, imádom őket :) !!!!


2010. október 12., kedd

Apróságok


Meglátszik nem vagyok mestere az ékszerkészítésnek! De azért remélem tetszeni fog annak akinek ezt az ékszerórát készítettem. Egyszerű gyöngyház fényű gyöngyök, 4 kis elefánt felálló orra, hogy szerencsét hozzon és néhány fém gyöngy, alkatrész. Gyöngyfűző cérnára rögzítettem, elég erős, hogy nagyobb szakítópróbát is kiálljon.
 Kis apróság, úgy mint ez a szalag karkötő - egy szép szalag, két szalagzáró és egy kis darab 3 mm-es szaténszalag amivel masnira lehet kötni! A hóbortos színei miatt szerettem meg, és már a tulaja is megvan, igaz Andika?! :) 
 (katt a képre a nagyobb méretért) 


Barna csíkos táska

A szokásos bambuszkarikás forma, gyönyörű barna dekor vászonból! A díszítés az múltkori szalagrendelésből készült - egy kis masni és egy szép virágos gomb. Egyszerű és szerintem igen csinos kis tatyó lett! Ajándékba készült egy barátnőmnek! :)


2010. október 10., vasárnap

Kiságyhoz zsebes tároló


Ezt a kis apróságot azért csináltam, hogy ha Botika jön a mamihoz, akkor ne legyen szanaszét a pelenka, kenőcsök, törlőkendők ... stb.
A Brendonban láttam egy hasonlót onnan jött az ihlet, és végre volt egy kis időm kipróbálhattam az új hímző talpam a varrógéphez, amivel az applikálást készítettem. Hát van még mit tanulnom, de nagyon tetszett a munka és biztos fogok mást is így díszíteni. Maga a tároló méretei: 51 cm széles és 40 cm magas, a zsebek pedig 20 cm magasak és 17 cm szélesek egyenként - pont jó a pelenkáknak és a popsi törlőnek! :)

 A kis akasztók tépőzárral működnek. Imádok a kis gyerkőcnek varrni :)

Ajándék Táska

Egy újabb bambuszkarikás táska készült ajándékba :), ez is 50x50-es alappal kezdődött. A díszítés egy virág saját anyagából, amit Ramimaminál láttam, és egy kis gomb a közepe. A belsejébe két kis zsebet varrtam - akár kulcsoknak vagy telefonnak.