2010. december 25., szombat

2010. december 21., kedd

Anya - lánya bevásárló táskák

Van egy nagyon édes keresztlányom. Imádja a Micimackót, mint minden gyerkőc :)
 Az ötlet onnan jött, hogy nem messze laknak a bolttól kis városunkban és gyakran látom őket sétálni az anyukájával bevásárolni, gondoltam biztos örülnének egy aranyos bevásárló táska kollekcióhoz. Remélem sokat használják majd és sokszor viszik tele haza a kis családnak!
A díszítés egy pici krémmasni zöld gombbal. És végül egy fotó a kisasszonyról :)





Karácsonyi díszpárnák

Ezek a díszpárnák is ajándékok lesznek a karácsonyfa alatt. Bújtatni kell a párnákat, ma már elég népszerű ez a módszer, nem zavar se gomb se cipzár a pihenéskor.
Az applikációk között kipróbáltam egy újabbat és kicsit nehezebbet: rénszarvast! Egész jó lett  és mivel egy vadászatot kedvelő személy kapja, szerintem telitalálat lesz (remélem). :)

Határidőnaplóra huzat

Egy micimackós anyaggal vontam be. A sógornőm kapja névnapjára. Ha esetleg olvassa a blogom, ezúton is boldog névnapot kívánok Gabi :). Bújtatós technikával lehet le- és feltenni rá a huzatot. Az évszámot hímzéssel készítettem.


Karácsonyi táska invázió II.





Csináltam egy kék és egy piros szériát is a karácsonyi táskából, ezek anya munkahelyére kerültek! Ugyanolyanok, mint a zöldek voltak

.

2010. december 19., vasárnap

2010. december 12., vasárnap

Képkeret

Kicsit próbálkoztam ezzel az ötlettel. Az alapötlet az volt, hogy kartondobozzal merevítem, de sztem legközelebb valami strapabíróbb kell majd. Összességében nekem tetszik és szeretnék még hasonlókat gyártani :) A bátyámék esküvői fotója van benne. :D



Újabb ceruzatartók és egy zsírkrétának

 Kicsit változatosság kellett, ezért most szalaggal lehet ezeket megkötni! Egy hóemberes és egy tündérkés ceruzatartó és egy kis tündérkés zsírkrétatartó! Kezdek belejönni, de asszem  ezek az utolsók mostanság.

2010. december 11., szombat

Tündi - bündik


Ma a tündérkés anyagom használgattam. Két ceruzatartó és egy tornazsák készült, mind karácsonyra. Nektek, hogy tetszik? Igazi kis csajos nem? :)

Egy újabb koszorú

Nem szeretem a rózsaszín gyertyákat, de talán sikerült kihoznom belőle a legjobbat. Mivel mind egyforma a díszítéssel emeletem ki egyet - egy nagy piros rózsás és három kis fehér rózsás. Anyukám munkahelyére kellett csinálnom.

2010. december 5., vasárnap

Adventi naptár

Megvarrtam az első adventi naptáram, amit a Mikulás hoz majd két kis gyerkőcnek holnap. Egyszerű megoldást választottam, a régebbi karácsonyi Tildás könyvben is van egy ilyesmi. A számokat textil filccel írtuk fel. Sajnos az alsó hóemberes anyag nem nagyon látszik, de nem szerettem volna egyszínűt csinálni...
Az alját egy léccel merevítettem ki...

...míg a felakasztást három ringlivel lehet megoldani.
 Sok sok Mikulás csokit mindenkinek! Ne felejtsétek el kirakni a csizmátokat :)

Karácsonyi táska invázió

Elkészült az első sorozat a zöld csomagos anyagból! Kicsit mindegyik más, van aranyszegéllyel körbefuttatott csillagos (sajnos a vaku miatt nem jól látni, ki kell nagyítani) és pomponos fenyőfás. :) Meg persze az egyszerű karácsonyfás és csillagos. Kinek melyik a kedvence?