2011. január 27., csütörtök

Ajánló

Én imádok böngészni és amit most találtam szeretném veletek megosztani ! Imádom az egérkéket és patkányokat is (igaz tudnak csúnyák lenni). De ezeket a kicsiket nem lehet nem imádni!

Itt a blog címe: http://elsasdesign.blogspot.com/

2011. január 26., szerda

Köszike :)

Ez kereken a 100. bejegyzésem a blogolás kezdete alatt, és megkaptam az első díjam is Enikőtől :)

A díj "megtartásának" van néhány, könnyen teljesíthető feltétele:

1. Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
2. Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
3. Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
4. Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.

Akiknek szeretném továbbadni:
Az első akinek szeretném továbbadni - Bebi Tündérországa (mert minden napra van valami ötlete, receptje - és imádom a bejegyzéseit)
A következő Rojalka (mert olyan szépek ezek az ékszerek)
A harmadik Ramimami kuckója (aki mindig segítőkész)

2011. január 21., péntek

Shopping :)

Az, hogy nem kreatívkodom, mert tanulnom kell, nem zárja ki azt hogy ellenállni tudjak a gyönyörű anyagoknak és apróságoknak. Enikő kérésére most meg is mutatom, mit találtam a mai kis sétám alatt.
Az anyagokat, a gombokat, a katicacsaládot és a 3D papírt a győri ESKÁ-ban vettem, míg a szalagot és ferdepántot a Spulni (szintén Győrben - jelenleg ott tartózkodom :) )
Mindennek megvan a helye gondolatban, ha sikerül megvalósítani mutatok képeket :)

2011. január 19., szerda

Játék mackó!

Államvizsgára készülők, és hogy sikeres legyen elhagytam a varrógépet és minden kézműves apróságom :(. De a számítógépemről és a bloglátogatásokról nem tudtam letenni, azért képben kell lenni ebben a nagy világban. Így találtam ma rá egy új blogra és édes, ölelgetni való mackóra, aki játékra hív mindenkit. Itt tudtok jelentkezni.

Ui: Ígérem hamarosan én is alkot, már úgy zsong a fejem az ötletektől!!

2011. január 14., péntek

Ajánló

A keresztlányom - aki már többször kapott is helyet a blogban :) - anyukája is nagyon kreatív. Az ő blog-át szeretném nektek ajánlani. Gyönyörűen fest, igaz még csak két képe van fenn, de érdemes néha ránézni. Többnyire üvegfestés a profilja és gyerek tálcákat csinál, hihetetlen pontossággal tudja visszaadni a mesealakokat és sok szép művészi festményt is vitt már fel üvegre, vászonra. Nála tudtok rendelni is mert ő már gyakran készít igényekre szabottan megrendeléseket - bátran ajánlom.



Szürke romantika

Sajnos hiába kerestem mindenhol kerek bambuszkarikát nem találtam, de lehet ez a félköríves jobban is mutat ehhez a táskához. Kicsit piszkosfehér színe van, szürke kacsokkal, levelekkel és kék virágokkal. mintázott Ez kisebb, mint az eddigiek, hiszen a fül is jóval kisebb - 40x40-es az alapja. Törtem a fejem valami díszítésen,de nincs itthon semmi szürke anyagom, gyöngyöm, fonalam ..., holnap meg már a tulajhoz kell érjen.
Remélem tetszik nektek is, szerintem aranyos lett.


2011. január 9., vasárnap

Pillangós Patchwork Párna

Először mutatók egy előtte képet (már nagyon megviselt szegény párnám):

Ezt a párnát még jó pár évvel ezelőtt varrta a Nagynéném, csak amint látszik sokat használtuk és megcsúnyult már - a mosás se segít neki.
Mivel nagyon szeretem ezért kapott egy szép új huzatot, hogy ne kelljen dugdosni a vendégek elöl :)
Utána:

 Amint az látszik, egy pillangót applikáltam az egyik sarkába, míg a másik szélét patchwork technikával készítettem négy különböző virágos anyagból. A háta hogy kicsit bohókás legyen mint én csupa virágos lett. Az anyagot már régóta rakosgattam mert nagyon tetszik és valami különlegeset szerettem volna csinálni belőle. Szerintem jól sikerült! Imádom.
Az anyagot Foltvarrás-méteráruból rendeltem. Nagyon készségesek voltak, emailen keresztül vásároltam náluk.

2011. január 5., szerda

Ház a kulcsnak


Ezt most magamnak varrtam :)! Egy kis felüdülés volt számomra az államvizsga tételek közt. Textilbőr az alapja, ami ház formájú, egy kis szaténszalag fut rajta keresztül, melynek a két végén karabiner és kulcskarika van. A díszítés pöttyös szaténszalag és egy masni gombbal! Nagyon egyszerű és hamar megvan!  

Ujjbábok


Filcből készültek ezek az ujjbábok! Rajzoltam egy sablont is, amit sajnos fényképezővel nem sikerült annyira jól visszaadni, de könnyen készíthetünk saját sablonokat is az alapra! A szemek kása gyöngyök.

2011. január 2., vasárnap

Enikő alkotásai

Kötött sapka és sál Pullip Suiseiseki babára




Van egy barátnőm aki hihetetlen ügyes és engedélyt kaptam, hogy ezt most meg is mutathassam. Pár horgolása, keresztszemese és egy karácsonyi édesség! Szerintem nagyon tehetséges! :)
















Szaloncukor tölcsérek

Tilda könyv alapján készült! Sógornőim szabták a kis karácsonyfáikra, én meg varrtam őket, sikeres koprodukció volt! :)



Kenyeres zsák



Mamának csináltam karácsonyra :), nagyon sikeres volt!

Játékos batyu


Bakugánok tárolására a fogadott kereszt fiúnknak, vastagon bélelve! :)

Karácsonyi képek










Horgolt babakocsi takaró

















Kész az unokaöcsémnek szánt kis takaró. Már párszor posztoltam félkészen, és hát végre készen is megmutathatom. Legyező minta körbe meg lágy ívű hullám - kis pálca, egyráhajtásos félpálca, egyráhajtásos pálca, kétráhajtásos pálca és ellenkező sorrendben vissza. A hátoldalát termo anyaggal béleltem, úgyhogy jó meleg. Remélem szeretni fogja Botika. 



A kis herceg alszik a nagyágyban!

Bambuszos táska