2011. július 28., csütörtök

Kész a Tilda baba


Pántos szoknya, szatén szalaggal díszített kis nadrág és egy gyöngyös-organza melldísz. Lehet kicsit szolid, de az anyagválasztás miatt féltem, hogy ha sok minden felkerül rá akkor már csicsás lesz. Esetleg még egy cipellőn gondolkodom, de nem tudom hogy tudnék neki elegánsat varrni :S
Remélem leendő kisgazdája is szeretni fogja, nagyon megvárattam :(


Színestartók és zsírkrétatartók



Egy-egy pár ->  két kislánynak. Nehéz szívvel váltam meg a kis Őzikés szalagtól, de olyan jól illik a környezetben és biztos nagy örömet is szerzett :)

Új patchwork anyagok és szalagok

A képek magukért beszélnek :) A Fabtextilen és a győri ESKA-ban vettem őket...

És a harmadik szalagot már használtam is:

Ezt muszáj megmutatnom

1,5 kg levendula érkezett postán, és vajon mi lesz belőle? :D

2011. július 3., vasárnap

Bevásárlótáska újragondolva


Nővérem  kért meg, hogy varrjak egy táskát ajándékba, de ne a szokásos bambuszkarikás legyen. Már régóta élt a fejemben ez a szabásminta, aminek az alapját a bevásárlótáskák adják. Egy kis szalag díszítéssel és egy bújtató-masni kombinációval egészítettem ki. A varrásnál egy kis díszítősort is bevetettem, hogy elegánsabb legyen. Nekem nagyon bejött ez a fazon és ha letudtam sok-sok adósságot és mindent megvarrtam ami hátravan, akkor talán magamnak is készítek egyet. :)     

 


Csoki-mentával :)

Egy újabb kérésnek sikerült eleget tennem, Boldog Szülinapot Dius eléggé lemaradva az ajándékkal. 
A táska alja és pántja textilbőr, felül pamutvászon van - az elképzelés csoki - menta párosításból fakad, amit a pöttyös vászon és a türkizzöld pamut ad meg.
Nagyon féltem a zip bevarrásától, de szerintem jól sikerült. Sok minden elfér a belsejében és van két zseb a bérletnek és egyéb apróságoknak.