2011. október 31., hétfő

Nyuszik októberben!

Dühítő amikor a munka fejezte előtt döbbenek rá, hogy nem lesz kész az alkotás, mert valami hiányzik. Most a hobbi festékem száradt be és nincs itthon facsipesz, úgyhogy részleteket szeretnék mutatni. 

 

Ezt a szép alma gombot - kerámia - pedig a Meskán vettem és nagyon elégedett voltam az eladóval ezért ajánlom mindenkinek - deakandi boltjában vásároltam.
Remélem szerdán sikerül bevásárolnom a maradék szükséges anyagot a falvédőhöz és végleges állapotában is megtudom mutatni (sajnos addig nem bírtam magamban tartani :) ).

2011. október 24., hétfő

Praktikusság eleganciával

Függönyt varrtam a hétvégén. Már nagyon régóta égető probléma volt a hiánya, mert a szomszéd felé néz az ablak, szó szerint az udvarukra. 
Nagyon tetszenek a manapság divatos szatén fülekkel felszerelt muszlin függönyök, de sajnos a mi szobánk túl sötét lenne vele, vitrázs lenne az előnyös mert takar, de az ablak felső felén áramlik be a fény. A kettőből az alábbi jött össze.
Nagyon féltem tőle, mert kényes anyag, de a végeredmény nagyon tetszik :)

 Ui: tudom ráfér az ablakra egy mosás, de lehet hogy már elmarad karácsonyig :(

2011. október 9., vasárnap

Haladok :)

Pár újabb kép a készülő takaróról. Kész a négy csíkos oldal és már mellétettem a következő 4 oldalt ami kukacolt és ugyanolyan kék lesz mint a virágos tündérke körül.


Esküvői apróságok

Van pár apróság, amit mi készítettünk el az esküvőre, ezeket szeretném megmutatni :)



A kis levendulás zsákokból 140 darab készült. Magunk nyomtattuk a fényképeket és vasaltuk rá a jegyes fotózásról a képet, amibe levendulát töltöttünk. Viszont a vásárolt levendula mennyiséget nagyon rosszul számoltam ki 7 liter megmaradt.


A gyűrűpárna szerintem igen egyszerűre sikeredett. Érdekessége, hogy az esküvő előtti nap készítettem el és 11 körül végeztem vele :), ahhoz képest elégedett voltam vele :)
Még két apróság kimaradt ha sikerül fényképet szereznem azokat is felrakom majd, hátha valakinek segít az ötlet. Az egyik a gyerekek köszönő ajándéka volt - sport szeletet öltöztettünk át, mind hamar elfogyott pedig kétszer annyit csináltunk mint ahány gyerek eljött.
A másik hiányzó a szalvéta gyűrű ami egyben az ültető kártya. Sajnos egyet sem találtam meg itthon, úgy tűnik mi is otthagytuk őket.
Remélem tetszenek nektek is, sokat dolgoztunk vele, de mindenképp megérte és jó móka volt a barátokkal és családdal együtt készíteni őket.