2012. február 19., vasárnap

Fonalak...

... amiket a "fonal turiban" vettem. Enikő kérte ezt a fotót :). Pár virágot már készítettem is, amiket majd kitűzőként és egyéb dekorációnak akarok befejezni.
(érdemes kinagyítani a képeket, úgy jobban látszik, hogy a többségük különlegesebb színes, fémszállal rendelkezik, ami nagyon feldobja a színeket, sajnos nem vagyok profi fotós és a képek nem adják át 100%-ban a fonalak szépségét)

 Ez a kis kosárka is használt, mert a bolhapiacon vettem. Imádom olyan kis helyes és mikor horgolok csak beleszórom a fonalakat és kényelmesen mozgok a házba, amerre csak akarok :)

 Ez az utolsó pedig egy készülő babatakaró a bátyámék leendő kisfiának. :)

Van még ezeken kivül pár gombolyag. A kékből és rózsaszín mohairból például 4-4 darab és pár egyszerűbb színű és hagyományosabb fonal is. A vicc az áruk volt, ha jól emlékszem a két alkalommal, amikor vásároltam olyan 2500-3000 forintot fizettem összesen. Aki ismeri a fonalak árát (főleg a mohair), tudja hogy aranyárban van. Itt egy kis térkép az elhelyezkedéséről is, hátha valakinek Zalaegerszeg felé vezet az útja :).
 Ui: Maga a turkáló amúgy, árul hagyományosan ruhákat is, csak én a fonal miatt járok oda, így jött a beceneve és anyukám munkatársa aki felhívta rá a figyelmem szintén így hívja - ez a név már ráragadt :)

2012. február 6., hétfő

Mókuska

Egy újabb gyerekjáték, sosem fogom megunni :) Szó szerint aranyos.


Próbadarab ...

, de nem vagyok vele elégedett - tanulság: nagyon nehéz a műbőrt varrni. Viszont megálmodtam a következő szürke táskát, mert Zalaegerszegen van egy turkáló ahol fonalakat lehet turni. Új gombolyagokat, és találtom egy-két kivételesen jót, az egyikkel már terveim is vannak :)