2014. február 16., vasárnap

Újabb mánia

A kosárfonás mindig is érdekelt és most, hogy végre nem kell egyetemre járnom lehetőségem van olyat tanulni amit szeretnék :) Egyszerűen imádom. Eddig ezek készültek:






Kezdetlegesek és itt-ott kicsit hibások, de én csináltam őket. :)

Ajándékba ...

... készítettem egy kenyeres zsákot. Balázs sütött bele kenyeret: magvas rozskenyeret, és a maradék anyagból néhány házi finomságot (paradicsomlé, barack és szilva kompót és birslekvár) még beborítottam. 

Nagyon egyszerűen elkészül. Különböző méretű tányérokat fektettem az anyagra, körberajzoltam és cikk cakk ollóval kivágtam. Egy befőttes gumival lefogattam és raffiával díszítettem. Saját készítésű és különleges ajándék. :)



Ui: Karácsonyra kaptam a kis gombás só és bors szórót. Imádom :) 
 

Robotos táska Botinak

 

Ezt a táskát oviba varrta, az unokaöcsémnek. A szabásminta meg található az Ezerszínű textilcsodák (Melanie Hurlston) könyvben. Ugyanebből egyszer már megcsináltam a gombaházas lány táskát is és már ki van szabva egy női táska is. Jó dolgok vannak benne és szerintem különlegesebbek is, érdemes belelesni a legközelebbi könyvesbolt látogatásnál :).

A táska bélelve van és össze lehet húzni zárásként egy malacorral. Pont belefér egy A4-es könyv, úgyhogy szerintem ideális egy kis gyerkőcnek. Egy módosítást javasolnék, szerintem a fix pánt nem előnyös, legközelebb állíthatóra teszem.